Lode CHAERLE

Na de muziekhumaniora aan het Lemmensinstituut te Leuven studeerde ik muziekpedagogie en behaalde ik er het diploma ‘meester in de muziek, optie muziekpedagogie’.
In die opleiding was de piano een verplicht te bespelen instrument, wat maakt dat ik momenteel toch wel wat pianistieke vaardigheden heb verworven die me goed van pas komen nadat een stembeurt is geplaatst…

Na een aantal jaren voltijds te hebben gewerkt als docent aan een tweetal hogescholen (in de opleiding kleuter- en lager onderwijs) en als leerkracht Muzikale Opvoeding en Esthetica aan meerdere secundaire scholen, besloot ik mijn toekomst gedeeltelijk te heroriënteren.
Van 2006 tot en met 2008 ging ik daarom via een leercontract in de leer bij het gerenommeerde piano-atelier van Daniël Boulanger in Sint-Lievens-Houtem en bleef ik deeltijds les geven in het secundair onderwijs.

In 2008 – na de opleiding – opteerde ik ervoor om zelfstandig aan de slag te gaan als pianostemmer,
-hersteller en –restaurator en bouwde ik, samen met mijn echtgenote, een atelier met aanpalende toonzaal uit nadat we daarvoor een grote boerderijschuur een volledige ‘make-over’ gaven.

De zorg voor de buffet of vleugel van zowel de amateur-, semi-professionele als professionele pianist geeft me veel voldoening.
Ook het sociale contact is daarbij van groot belang voor mij.
En het is altijd leuk om na een stembeurt even een ‘mini-concertje’ te kunnen geven op de pas gestemde piano vooraleer naar een volgende klant te vertrekken.

Voor het plaatsen van stembeurten beweeg ik me over zowat gans Vlaanderen, van De Panne tot Hoogstraten, van de kust tot in de Kempen…
Ook de vleugelpiano in een opname-studio en een tweetal grote academies uit de regio doen een beroep op ons piano-atelier voor de zorg van hun piano-instrumentarium.

Elke tevreden klant maakt mijn dag een stukje mooier!!!

Review

Bent u tevreden van de door ons geleverde service? Zoekt u ons aan te bevelen aan anderen? Laat dan een recentie achter op google via volgende LINK. Uw recentie wordt erg geapprecieerd.

Pers

Hier vindt u enkele artikels van doorheen de jaren over het atelier.

Blik achter de schermen van Piano-atelier Chaerle

Lode Chaerle deelt zijn passie voor de piano